Kravlenisser

Hjem » Hele vores julesortiment » Type » Kravlenisser
Kravlenisser

Viser alle 14 resultater

Vis:
Filtrer

Babynisse kravlenisser

Kort fortalt:

Skønne kravlenisser, klar til at blive klippet ud og hængt op.

Materiale: pap, 2 ark med ialt 22 kravlenisser.

Producent: Pobra. 4758.

Designer: Susanna Hartmann

Bramming kravlenisser værkstedsnisser

Kort fortalt:

Brammingnisser, nogle arbejder og andre kravler rundt. Julemanden deler julegaver ud.

Bramming kravlenisser værktøj & hjerte

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det ene ark er brammingnissen i gang med værktøj og et krus øl.

Her er de oprindelige Brammingnisser igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Bramming kravlenisser, 10 stk. God jul & julemand.

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

De her er 2 små ark med 5 kravlenisser på hvert ark. Julemanden, brammingnisse som spiser æble. En nisse har trukket en knallert og en anden holder et flettet hjerte.

Her er de oprindelige små fornøjelige hyggespredere igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Bramming kravlenisser, klejnen der blev borte.

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det ene ark er brammingnissen sammen med dyr:  2 med kat, 3 med gås, 2 med gris, 1med en ugle, 1 mus samt et egern.

Det andet ark er brammingnisser med jule gaver, samt læse bog, står på rulleskøjter samt andet.

Her er de oprindelige små fornøjelige hyggespredere igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Bramming kravlenisser. Selvhæftende Julefigurer

Kort fortalt:

Disse 6 Bramming nisser som musikanter er selvhæftende, de er 10 – 12 cm høje.

Dekoration på vinduer, spejle, fliser og blanke flader.

Bramming nisse trolde, kravlenisser

Kort fortalt:

Brammings nisse trolde, der er 13 styk kravlenisser, da der er 2 trolde som hænger sammen i halen.

De er da skønne med deres små horn i panden og en enkelt tand i overmunden 🙂

 

Brammingnisse kravlenisse jonglerer med snebolde

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det ene ark er brammingnissen i gang med istapper og snebolde.

Her er de oprindelige Brammingnisser igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Brammingnisser 30 cm, bordeaux farvet.

Kort fortalt:

8 stk Bramming “kravle” nisser ens på begge sider.

Der er hul i huen og snor, så de er lige klar til at hænge op.

Her er de oprindelige små fornøjelige hyggespredere igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Julemand og kone påklædningsdukker

Kort fortalt:

2 ark påklædningsdukker.

Ark med Almue-nissemor/julekone + ark med Almue-nissefar/julemanden

Materiale: pap 2 ark á 40×30 cm.

OBS: de skal klippes ud.

Design Pobra; Susanna Hartmann

Leverandør: Pobra nr. 6633

Kravlenisse ark med muntre nisserne

Kort fortalt:

De herlige munternisser som kravlenisser, der er i alt 13 styk.

 

Kravlenisser, nisse far & mor med børn

Kort fortalt:

12 skønne kravlenisser.

Der er julegaver og nissemor har juletræet, nissefar læser for børnene og selv katten har nissehue på

 

Kravlenisser, retro farver, klatre nisser.

Kort fortalt:

De herlige klatrenisse børn.

Det er 2 ens ark. 15 nisse børn på hvert ark.

Baggrunden er ikke hvid men lysebrun/ cremefarvet så de ser virkelig gamle ud.

 

Kravlenisser

Man kan næsten ikke komme uden om de søde kravlenisser, når det kommer til jul og julepynt. Julepynt behøver ikke kun at være moderne juleudsmykning med blinkende lys og lamper og overvældende dekorationer. En sød lille kravlenisse kan give den helt rigtige julestemning og være med til at lære de unge mennesker i dag, at julepynt ikke behøver at være elektrisk lys og glimmer. Men at de sjove nisser fra “gamle dage” også sagtens kan være meget underholdende.

Hos jansendekor.dk har vi et bredt udvalg af fine og sjove Bramming kravlenisser og babynisser og munternisser, som kan være med til at fuldende din juleoppyntning.
Bramming nissen kender mange fra barndommen fra kravlenisserne. Kravlenisserne deler ofte folk i to kategorier, nogle mener det skal være håndværkerne mens andre mener det skal være dem med musikinstrumenter.

Hvad er en kravlenisse

En kravlenisse er en tegnet figur, oprindeligt nisser, der er udstyret med en balanceflap, så den kan klippes ud og bruges som julepynt. Oftest er kravlenisserne lavet af karton så de kan holde faconen. Det er en nisse, der er med til at skabe den helt rigtige julestemning.

Selvom ordet er unikt, har det ikke været muligt at mønsterbeskytte det. Derfor har mange tegnere siden kravlenissens oprindelse kommet med deres version af de fine kravlenisser. Genren kravlenisser har gennem tiden udviklet sig og har fulgt med de trends og tendenser, der var i samfundet. Ser man dermed tilbage på kravlenisserne, vil der komme mange forskellige nisser frem. Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det er langt fra alle udklipsfigurer med balanceflap, som vi idag kalder kravlenisser, der egentligt oprindeligt har skulle forestille nisser. Dog er tendensen med at disse udklip, som ligner nisser ikke helt ny, da mange af de oprindelige kravlenisser oftest forestillede børn iført nissehuer, heraf inspiration til de søde små nisser.

Kravlenissernes ophavsmand

Selve begrebet kravlenisse er opfundet af tegneren Frederik Bramming, der tilbage i 1947 udgav et klippe ark med kravlenisser, som Kunstforlaget “Alliance” var med til at sætte til verden. Frederik Bramming var en allround tegner indenfor sin helt egen genre, der var med til at skabe sin helt egen og let genkendelige stil. En tegnestil der oftest forbindes med tegnefilm og tegneserier fra 1930’erne. For den ældre generation som holder af julen vil Bramming nok bedst være kendt for sine kravlenisser, der stadig i dag har en indflydelse på julepynten.
Brammingnissen kommer i mange forskellige former og størrelser. Vi har Brammingnissen på både juleforklæder, grydelapper, kagedåser, krus, gavemærker, servietter, nissefigurer, juletræstæpper, og maler bog og julekalender. Derudover har vi selvfølgelig også kæmpe kravlenisser og kravlenisser til juleklip. Man kan da ikke få nok af Brammingnissen. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Engrosvirksomheden Pobra har i dag påtaget sig opgaven med at være fremtidig udvikler af de berømte Brammingnisser. Udtrykket af de kendte kravlenisser står derfor ikke stille, men de bliver ved med at videreudvikle på den gamle klassiker og sikre, at der forbliver liv i historien om Bramming kravlenisserne.

Kravlenisser

Kravlenisser blev oprindeligt udgivet som forlagsark, der skulle kunne købes hos boghandlere og lignende butikker. Interessen for de gamle kravlenisser og deres tegnere er vokset gennem de seneste år. Dertil er der gennem årene kommet bogudgivelser, hjemmesider og foreninger dedikeret til emnet.

Dem har vi i form af karton kravlenisser. Nisserne har med tiden gennemgået en stor udvikling, men Pobra har stadig ikke glemt, hvad der gjorde at de blev så populære! Så skal du til at pynte op, er kravlenisserne nogle nemme figurer at gå til. Kravlenisserne har vi ikke kun i for af Bramming nisserne men også babynisserne og munternisserne. De kan sidde på billedrammer, på kanten af et spejl og kanten på hylder. Det er altid nemt at finde plads til en ekstra kravlenisse.

Hvornår kom kravlenisser til Danmark

Mange af vore danske juletraditioner stammer fra udlandet. Adventskransen og juletræet er indvandret fra Tyskland. Julemanden stammer fra Tyrkiet, og Glöggen er kommet med over Øresund fra Sverige. Dog er et af de uundværlige juleikoner nemlig kravlenissen fra Danmark.

Allerede julen efter Brammings publicering af kravlenissen i 1947 fik han konkurrence af andre tegnere, der kopierede hans ide med andre små muntre nisser, der kravler op og ned af billeder, reoler, vinduer, skabe og andre motiver. Dog er det Brammings kravlenisser fra 1947, som hos mange menes, at være den ægte vare.

Kravlenisserne havde sin første storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, hvor de også begyndte at blive distribueret som gratis reklameark. Her begyndte befolkningen at få øjnene op for denne fine og hyggelige julepynt, der i dag stadig har en plads i manges hjerter og i manges opfattelse er indbegrebet af dansk jul.

Siden 1980’erne er kravlenisse-ark blevet mere udbredt og de er nu til at få fat i næsten overalt.

Hvor kan man købe kravlenisser

Den glade Bramming nisse er genkendelig ved, at de er iført strømpebukser eller er det mon gamachebukser, samt at deres nissehuer er uden kvast. Man kan næsten ikke lade være med at smile, når man ser på en Bramming nisse og de er derfor med til at give den rette julestemning. Hos Jansendekor kan du købe de søde kravlenisser året rundt til en billig pris. Du kan derfor komme i rigtig julehumør 365 dage om året.

Kravlenissen kan bruges til meget mere end bare julepynt. Mange bruger også Bramming kravlenisserne som en souvenir fra Danmark, da disse ikoniske julenisser i manges øjne er lig med dansk jul. Men uanset hvilken sammenhæng du dekorerer dit julehjem i, vil de bringe smil frem hos dig selv og alle dine gæster, hver gang man kigger på dem.

Du kan derudover bruge de fine Bramming kravlenisser til dit eget hjem, men de er også perfekte som en vært- eller værtindegave, som vil kunne sprede en masse hyggelig julestemning hos modtageren. Gå på opdagelse i vores brede sortiment og bliv inspireret til din julepyntning.

Har du spørgsmål til din ordre eller nogle af vores produkter, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt på telefon 27 89 85 83 Mandag – Fredag kl. 10-14 eller på mail: kontakt@jansendekor.dk, hvor vi bestræber os efter at besvare din forespørgsel inden for 1 døgn i hverdagene.

Til toppen
Luk
Luk
Shop
Filtre
0 Ønskeliste
0 Kurv
Luk

Min kurv

Kurven er tom

Fortsæt indkøb