Bramming

Hjem » Bramming

Kravlenisser

Man kan næsten ikke komme uden om de søde kravlenisser, når det kommer til jul og julepynt. Julepynt behøver ikke kun at være moderne juleudsmykning med blinkende lys og lamper og overvældende dekorationer. En sød lille kravlenisse kan give den helt rigtige julestemning og være med til at lære de unge mennesker i dag, at julepynt ikke behøver at være elektrisk lys og glimmer. Men at de sjove nisser fra “gamle dage” også sagtens kan være meget underholdende.

Hos jansendekor.dk har vi et bredt udvalg af fine og sjove Bramming kravlenisser og babynisser og munternisser, som kan være med til at fuldende din juleoppyntning.
Bramming nissen kender mange fra barndommen fra kravlenisserne. Kravlenisserne deler ofte folk i to kategorier, nogle mener det skal være håndværkerne mens andre mener det skal være dem med musikinstrumenter.

Hvad er en kravlenisse

En kravlenisse er en tegnet figur, oprindeligt nisser, der er udstyret med en balanceflap, så den kan klippes ud og bruges som julepynt. Oftest er kravlenisserne lavet af karton så de kan holde faconen. Det er en nisse, der er med til at skabe den helt rigtige julestemning.

Selvom ordet er unikt, har det ikke været muligt at mønsterbeskytte det. Derfor har mange tegnere siden kravlenissens oprindelse kommet med deres version af de fine kravlenisser. Genren kravlenisser har gennem tiden udviklet sig og har fulgt med de trends og tendenser, der var i samfundet. Ser man dermed tilbage på kravlenisserne, vil der komme mange forskellige nisser frem. Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det er langt fra alle udklipsfigurer med balanceflap, som vi idag kalder kravlenisser, der egentligt oprindeligt har skulle forestille nisser. Dog er tendensen med at disse udklip, som ligner nisser ikke helt ny, da mange af de oprindelige kravlenisser oftest forestillede børn iført nissehuer, heraf inspiration til de søde små nisser.

Kravlenissernes ophavsmand

Selve begrebet kravlenisse er opfundet af tegneren Frederik Bramming, der tilbage i 1947 udgav et klippe ark med kravlenisser, som Kunstforlaget “Alliance” var med til at sætte til verden. Frederik Bramming var en allround tegner indenfor sin helt egen genre, der var med til at skabe sin helt egen og let genkendelige stil. En tegnestil der oftest forbindes med tegnefilm og tegneserier fra 1930’erne. For den ældre generation som holder af julen vil Bramming nok bedst være kendt for sine kravlenisser, der stadig i dag har en indflydelse på julepynten.
Brammingnissen kommer i mange forskellige former og størrelser. Vi har Brammingnissen på både juleforklæder, grydelapper, kagedåser, krus, gavemærker, servietter, nissefigurer, juletræstæpper, og maler bog og julekalender. Derudover har vi selvfølgelig også kæmpe kravlenisser og kravlenisser til juleklip. Man kan da ikke få nok af Brammingnissen. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Engrosvirksomheden Pobra har i dag påtaget sig opgaven med at være fremtidig udvikler af de berømte Brammingnisser. Udtrykket af de kendte kravlenisser står derfor ikke stille, men de bliver ved med at videreudvikle på den gamle klassiker og sikre, at der forbliver liv i historien om Bramming kravlenisserne.

Kravlenisser

Kravlenisser blev oprindeligt udgivet som forlagsark, der skulle kunne købes hos boghandlere og lignende butikker. Interessen for de gamle kravlenisser og deres tegnere er vokset gennem de seneste år. Dertil er der gennem årene kommet bogudgivelser, hjemmesider og foreninger dedikeret til emnet.

Dem har vi i form af karton kravlenisser. Nisserne har med tiden gennemgået en stor udvikling, men Pobra har stadig ikke glemt, hvad der gjorde at de blev så populære! Så skal du til at pynte op, er kravlenisserne nogle nemme figurer at gå til. Kravlenisserne har vi ikke kun i for af Bramming nisserne men også babynisserne og munternisserne. De kan sidde på billedrammer, på kanten af et spejl og kanten på hylder. Det er altid nemt at finde plads til en ekstra kravlenisse.

Hvornår kom kravlenisser til Danmark

Mange af vore danske juletraditioner stammer fra udlandet. Adventskransen og juletræet er indvandret fra Tyskland. Julemanden stammer fra Tyrkiet, og Glöggen er kommet med over Øresund fra Sverige. Dog er et af de uundværlige juleikoner nemlig kravlenissen fra Danmark.

Allerede julen efter Brammings publicering af kravlenissen i 1947 fik han konkurrence af andre tegnere, der kopierede hans ide med andre små muntre nisser, der kravler op og ned af billeder, reoler, vinduer, skabe og andre motiver. Dog er det Brammings kravlenisser fra 1947, som hos mange menes, at være den ægte vare.

Kravlenisserne havde sin første storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, hvor de også begyndte at blive distribueret som gratis reklameark. Her begyndte befolkningen at få øjnene op for denne fine og hyggelige julepynt, der i dag stadig har en plads i manges hjerter og i manges opfattelse er indbegrebet af dansk jul.

Siden 1980’erne er kravlenisse-ark blevet mere udbredt og de er nu til at få fat i næsten overalt.

Hvor kan man købe kravlenisser

Den glade Bramming nisse er genkendelig ved, at de er iført strømpebukser eller er det mon gamachebukser, samt at deres nissehuer er uden kvast. Man kan næsten ikke lade være med at smile, når man ser på en Bramming nisse og de er derfor med til at give den rette julestemning. Hos Jansendekor kan du købe de søde kravlenisser året rundt til en billig pris. Du kan derfor komme i rigtig julehumør 365 dage om året.

Kravlenissen kan bruges til meget mere end bare julepynt. Mange bruger også Bramming kravlenisserne som en souvenir fra Danmark, da disse ikoniske julenisser i manges øjne er lig med dansk jul. Men uanset hvilken sammenhæng du dekorerer dit julehjem i, vil de bringe smil frem hos dig selv og alle dine gæster, hver gang man kigger på dem.

Du kan derudover bruge de fine Bramming kravlenisser til dit eget hjem, men de er også perfekte som en vært- eller værtindegave, som vil kunne sprede en masse hyggelig julestemning hos modtageren. Gå på opdagelse i vores brede sortiment og bliv inspireret til din julepyntning.

Har du spørgsmål til din ordre eller nogle af vores produkter, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt på telefon 27 89 85 83 Mandag – Fredag kl. 10-14 eller på mail: kontakt@jansendekor.dk, hvor vi bestræber os efter at besvare din forespørgsel inden for 1 døgn i hverdagene.

Bramming

Viser alle 45 resultater

Vis:
Filtrer

4 Bramming nisser, old time, 10 cm.

Kort fortalt:

4 stk Bramming nisser. 2 af dem har gul bluse på, en med blå bluse og den sidste har grøn bluse på.

 

Bordskånere med Bramming nisse motiver

Kort fortalt:

Bramming kakler med korkbagside så de ikke ridser, 3 forskellige motiver i pakken:

Bramming nisse med gås, Bramming nisse rider på gris og Bramming nissen spiller violin for eller ved katten.

Kaklerne findes også mindre til glas/krus eller flasker 10 x 10 cm.

Bramming ‘s originale kravlenisser, orkester

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Her er de oprindelige små fornøjelige hyggespredere igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Bramming julekalender med opgave til hver dag

Kort fortalt:

Retro julekalender med en afrivnings kalender så er der en lille aktivitetsopgave hver dag i nedtællingen til juleaften.

 

 

Bramming kagedåse

Kort fortalt:

Oval metal dåse, perfekt både til småkager, sundt juleslik o.m.a.

bordeaux Bramming nisser – 7 X 15 CM.

Bramming kravlenisser værktøj & hjerte

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det ene ark er brammingnissen i gang med værktøj og et krus øl.

Her er de oprindelige Brammingnisser igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Bramming kravlenisser, 10 stk. God jul & julemand.

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

De her er 2 små ark med 5 kravlenisser på hvert ark. Julemanden, brammingnisse som spiser æble. En nisse har trukket en knallert og en anden holder et flettet hjerte.

Her er de oprindelige små fornøjelige hyggespredere igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Bramming kravlenisser, orkester & julemand.

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det ene ark er brammingnissen sammen med  julemanden og der spises honninghjerte.

Det andet ark her er det orkester brammingnisser..

Her er de oprindelige små fornøjelige hyggespredere igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Bramming kravlenisser. Selvhæftende Julefigurer

Kort fortalt:

Disse 6 Bramming nisser som musikanter er selvhæftende, de er 10 – 12 cm høje.

Dekoration på vinduer, spejle, fliser og blanke flader.

Bramming kræmmerhuse ark

Kort fortalt:

2 ark i posen så man kan lave 6 kræmmerhuse

Bramming krus

Kort fortalt:

Skønne Bramming nisse motiver på kruset 10 cm højt.

Bramming mini krus

Kort fortalt:

Fint lille Bramming krus med  nisse tog motiv, 6 cm højt.

Hvis det ikke skal bruges til at drikke af vil det være fint til farveblyanter eller lignende.

Bramming nisse med hund. 2 hvide & en sort.

Kort fortalt:

3 stk Brammingnisse figurer.

Bramming nissen med blå bluse & grøn bluse, sidder ved en hvid hund hver især.

Bramming nissen med den gul /lysegrønne bluse sidder ved den sorte hund

Bramming nisse tog proppet med nisser

Kort fortalt:

Tog med to vogne her er da massere af brammingnisser.

Bramming nisse trolde, kravlenisser

Kort fortalt:

Brammings nisse trolde, der er 13 styk kravlenisser, da der er 2 trolde som hænger sammen i halen.

De er da skønne med deres små horn i panden og en enkelt tand i overmunden 🙂

 

Bramming nisser ophæng, halm-hjerte & stjerne.

Kort fortalt:

Disse 2 Bramming nisser til ophæng.

brammingnisse med  blå bluse i stjernen og ham med den grønne bluse sidder i hjertet.

Det ligner halmkranse men det er poly med silkebånd på og snor til ophæng.

 

Bramming nisser på stor stof dørmåtte

Kort fortalt:

5 Bramming nisser sidder og hygger sig på denne store måtte med skridsikker bagsiden.

Måtten er 69 x 91 cm så den kan bruges mange steder i huset og bringe julestemning.

Bramming nisser sidder på en træstub

Kort fortalt:

Disse 5 herlige Bramming nisse sidder på træstubben og har det vældig hyggeligt.

Bramming nisser til ophæng, halm-buk, hjerte & stjerne.

Kort fortalt:

Disse 3 Bramming nisser til ophæng.

brammingnisse med gul bluse på halmbuk, blå bluse i stjernen og ham med den grønne bluse sidder i hjertet.

Det ligner halmkrans, og halmbuk men det hele er poly.

 

Bramming nisser, old time, 7 cm.

Kort fortalt:

4 stk Bramming nisser. 2 af dem har gul bluse på, en med blå bluse og den sidste har grøn bluse på.

 

Bramming små bordskånere

Kort fortalt:

Bramming kakler 4 forskellige nissemotiver i pakken. De har kork bagside så de ikke ridser bordet.

Kaklerne findes også større 15 x 15 cm dog ikke med basunen.

Brammingnisse & gås, servietholder

Kort fortalt:

træ servietholder. Bramming nissen med armen om gåsen. Der medfølger ikke servietter.

Brammingnisse kravlenisse jonglerer med snebolde

Kort fortalt:

Brammings originale kravlenisser en af klassikerne.

Det ene ark er brammingnissen i gang med istapper og snebolde.

Her er de oprindelige Brammingnisser igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Brammingnisse øreringe, grøn & blå bluse

Kort fortalt:

et sæt Bramming nisse øreringe.

En med blå bluse og gave under armen og den anden grøn bluse. Bramming nissen er 4 cm.

Brammingnisser 30 cm, bordeaux farvet.

Kort fortalt:

8 stk Bramming “kravle” nisser ens på begge sider.

Der er hul i huen og snor, så de er lige klar til at hænge op.

Her er de oprindelige små fornøjelige hyggespredere igen. De kravler op og ned og ud og ind overalt i stuerne og skaber stemning og sød forventning til selve den store aften.

Brammingnisser hænge på kant

Kort fortalt:

4 stk Brammingnisser 5- 6 cm. til at hænge på smalle kanter så som et glas.

Brammingnisser på jule halmbuk.

Kort fortalt:

2 figurer i pakken, en Bramming nisse med blå bluse på halmbuk  og den anden figur her har nissen grøn bluse på.

Halmbukkene er af poly med silkebånd viklet om.

Brammings originale juleklip

Kort fortalt:

3 ark hvor man skal klippe og klistre:

Det en ark er der en nissekarrusel som uro samt en uglefar som kan baske med vingerne, ligesom en sprællemand.

Et af de andre ark her er en rundkirke og en snemand.

Sidste ark her er en julemand som kan stå eller hænge, julemus som spiser ost når man trækker i snoren.

Der medfølger ikke lim og snor.

 

Broche brammingnisse med blå bluse

Kort fortalt:

Bramming nissen er 4 cm – der findes øreringe magen til

Broche brammingnisse med grøn bluse

Kort fortalt:

Bramming nissen er 4 cm – der findes øreringe magen til

Gavemærker Bramming

Kort fortalt:

10 stk klæbe kravlenisse gavemærker grå hjerter.

Huskespil, Bramming, 48 brikker

Kort fortalt:

Julehygge med børn fra 3 år, huskespillet med Bramming nisser.

Jule grillhandsker med brammingnisse

Kort fortalt:

et sæt grillhandsker med 2 forskellige motiver.

Den ene er hvor gåsen har nappet Bramming nissen, den anden her sidder Bramming nissen og spiser risengrød og katten kigger på.

Jule grydelapper med brammingnissen

Kort fortalt:

et hold grydelapper med 2 forskellige motiver. Den ene grydelap er der hvor gåsen har nappet Bramming nissen, den anden her sidder Bramming nissen og spiser risengrød og katten kigger på.

Kalenderposer 1-24, Brammingnisse

Kort fortalt:

24 poser og 24 hjerte klistermærker med tal 1-24.

Poserne er 21×10 cm så der er plads til et par strømper i den søde juletid.

12 poser grå og hvidstribet,  på den ene side der napper gåsen Bramming nissen og på den anden side rider nissen på grisen.

12 poser røde med hvide prikker,  Brammingnissen står på en skammel og spiller på trækbasun og på den anden side hyler/ synger hunden ved siden af nissen som spiller på guitar.

Knoppuslespil med Bramming nisser

Kort fortalt:

10 skønne brammingnisse musikere er på dette knoppuslespil, figurerne er 8 cm.

Øreringe Brammingnisse glas, blå bluse

Kort fortalt:

et sæt øreringe, Bramming nissen er af glas 3,5 cm.

Øreringe Brammingnisse glas, grøn bluse

Kort fortalt:

et sæt øreringe, Bramming nissen er af glas 3,5 cm.

Øreringe Brammingnisse glas, rød bluse

Kort fortalt:

et sæt øreringe, Bramming nissen er af glas 3,5 cm.

Trommer med Bramming nisser, 3 stk.

Kort fortalt:

Papir trommer med Bramming nisser, sæt med 3 stk.

Til toppen
Luk
Luk
Shop
Filtre
0 Ønskeliste
0 Kurv
Luk

Min kurv

Kurven er tom

Fortsæt indkøb